maandag 15 november 2010

Ziel: recht door het hart



U wist het wellicht nog niet, maar het is feest! Van 14 t/m 21 november 2010 vindt namelijk voor de tweede keer UITGEGEVEN IN ROTTERDAM, de Week van het Rotterdamse Boek, plaats. De aftrap voor dit festijn vond gistermiddag plaats in letterencafé Tsjechov & Co. aan het Deliplein op de Kaap in Rotterdam.

Bij een feest hoort een cadeau. Wie in de bovengenoemde periode een boek van één van de deelnemende uitgevers in één van de deelnemende boekhandels koopt krijgt het kleinood Ziel van Alex Boogers erbij, gratis en voor niets. Nou ja, kleinood. Dat slaat dan alleen op de afmetingen, want Ziel is een parel die recht door het hart gaat. Alex Boogers werd geïnspireerd door de moord op Sedar Soares, de 13-jarige jongen die sneeuwballen gooide. Sedars zus nam het eerste exemplaar van Boogers in ontvangst. Dapper!

Dus wilt u met de feestdagen een literaire adventskalender van Jules Deelder in huis of een prachtig tafelkleed met de binnenstad van Rotterdam erop van voor 14 mei 1940, richt u tot Onkruid & Roos. Maar er zijn ook boeken van Ivo de Wijs, muziekboeken over Bach en Mozart, jonge Russen. Kortom, te veel om op te noemen.

Terwijl Den Haag de cultuur de keel dichtknijpt, ligt zij in Rotterdam bij wijze van spreken op straat. Feest ze!

Deelnemende boekhandels: Boekhandel Amesz, De Balustrade, Bensmann & Blankstein, Boekhandel v/h Van Gennep, Boekhandel Van Rietschoten, selexyz donner, Boekhandel Snoek.
Deelnemende uitgevers: BBNC uitgevers, Uitgeverij Douane, uitgeverij Duo/Duo, Onkruid & Roos, Passionate Magazine, Tortuca, uitgeverij Ziederis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten