donderdag 23 september 2010

Dido thema 1 'Recycle je Rot'

Op school werken we met thema's waarbij de groepen 5 tot en met 8 op de dinsdag- en donderdagmiddagen (dido) door elkaar worden gehutseld.
Met het actieteam 'meervoudige intelligentie' stellen we de doelen, maken een plan, geven voorbeelden van lessen en maken de toets: heel leuk, veel werk. De thema's duren gemiddeld zo'n 4 weken. 

Het eerste thema was 'recycle je rot', doel was dat de kinderen de kringloop van de natuur moesten kennen met alle bijbehorende begrippen. Op de maandagmiddag en vrijdagmiddag wordt er in de eigen groep aandacht aan de doelen gegeven.

De kinderen hebben bij mij een tochtrol gemaakt (genaaid) gemaakt van een oud t-shirt met lange mouwen. Prachtig om alle kinderen ingespannen te zien werken: draad door het oog van de naald? Gelukkig is er een juf in de buurt of een oudere leerling, groep 5 tot en met 8 zit dan immers bij elkaar.

Ook hebben ze een kliko-auto gemaakt aan de hand van een bouwplaat. Het bleef niet bij de auto, er werden ook vuilniszakken bij geknutseld en mannetjes achter het stuur. De meneer van de kartonnen bouwplaten gaat de foto's zelfs op zijn website plaatsen!

Een afvalspel moesten ze in groepsverband maken. Zelf verzinnen, zelf maken, spelregels erbij en pionnen en niet te vergeten de dobbelsteen. 
Ze hebben keihard en gezellig gewerkt, dat is iets wat zeker is en het volgende thema?
Natuurlijk: 'De grote tekententoonstelling'... mèt tentoonstelling. En de doelen? 'hoe maak je papier' en 'hoe wordt een potlood gemaakt'. Leuk!





1 opmerking:

  1. Leuke vuilniskarren o nee recyclevoertuigen.

    goed gedaan van die kids, en van het team nauurlijk.

    gr.mia

    BeantwoordenVerwijderen