zondag 18 juli 2010

Met de groeten van Cor T.


Het is al weer twee weken geleden dat de Tour de France startte vanuit Rotterdam. Een kleine vier uur na de start reed ik, samen met schrijfmaat Ivar, over de Erasmusbrug. Aangezien dat buiten de tijd was, ben ik maar meteen bij de Brede Hilledijk afgeslagen. Op het Deliplein, waar half september het literair café Tsjechov & Co de deuren zal openen, had zich een groepje oude en nieuwe bekenden verzameld. Er werd drank geschonken en er waren hapjes. Het moest dus wel om de doop van een boek gaan. En jawel hoor, die middag zag de gedichtenbundel Brand op zee van Henk Houthoff (1941) het licht.

Richard Dekker, redacteur van het literaire tijdschrift Passionate, trapte af. Houthoff is een dichter in de traditie van andere cultdichters als Riekus Waskowsky, C.B. Vaandrager en vooral de Amerikaanse dichter Weldon Kees. In zijn gedichten observeert hij het alledaagse leven met een mengeling van humor en desillusie. Zijn gedichten verschenen eerder in literaire tijdschriften als De Tweede Ronde en Passionate Magazine, en in diverse verzamelbundels. Na het vlammende betoog overhandigde Dekker het eerste exemplaar aan de dichter.

Uiteraard werd er veel nagepraat, gedronken en nam ik een gesigneerd exemplaar van de bundel mee naar huis. Het had nog veel later kunnen worden, maar we moesten eerst nog naar Leiden. Er was veel te bespreken...

De bundel van Henk Houthoff is voor slechts 15 Euro te bestellen bij Uitgeverij Douane (www.uitgeverijdouane.nl).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten